Trompetica portocalie 1-1.5 m ghiveci

Trompetica portocalie 1-1.5 m ghiveci

25,00 lei fara TVA

Trompetica portocalie 1-1.5 m ghiveci la pret accesibil, direct din pepiniera noastra. Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Pepiniera Trompetica portocalie 1-1.5 m ghiveci

Sat Branistari, Jud. Giurgiu – vezi harta

Descriere Produs

Trompetica portocalie 1-1.5 m ghiveci

Pepiniera Trompetica portocalie 1-1.5 m ghiveci

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Trompetica portocalie, cunoscută și sub numele de Brugmansia sau Datura, este o plantă ornamentală cu flori mari, trompetă, care emană un parfum puternic și înfățișare spectaculoasă. Florile sale pot avea nuanțe de portocaliu, galben, alb sau roz, iar forma lor caracteristică de trompetă le conferă un aspect exotic și atrăgător. Deși frumoase, toate părțile plantei sunt toxice și trebuie tratate cu grijă.

Sfaturi utile pentru îngrijire:

  1. Locație: Plasați trompetica portocalie într-un loc cu expunere la lumină plină de soare. Aceasta preferă lumina directă pentru a înflori în mod corespunzător.
  2. Sol: Alegeți un sol bine drenat și fertil. Este important să asigurați drenajul adecvat pentru a preveni excesul de umiditate în rădăcini.
  3. Plantare: Plantați trompetica portocalie în ghiveci la adâncimea la care era în ghiveciul inițial. Asigurați-vă că ghiveciul are suficient spațiu pentru dezvoltarea rădăcinilor.
  4. Udare: Udarea regulată este importantă, dar evitați îmbibarea excesivă a solului. Mențineți solul ușor umed, dar nu lăsați apa să stagneze în ghiveci.
  5. Îngrășăminte: Utilizați un îngrășământ pentru plante cu flori în perioada de creștere activă (primăvara și vara). Alegeți un îngrășământ echilibrat sau unul cu un nivel mai ridicat de fosfor pentru a spori înflorirea.
  6. Protecție împotriva temperaturilor scăzute: Trompetica portocalie nu tolerează temperaturile reci. Dacă este plantată în ghiveci, aduceți-o în interior înainte de primele înghețuri. În zonele calde, poate fi cultivată în exterior pe tot parcursul anului.
  7. Tăiere: Puteți tăia plantele pentru a le menține forma sau pentru a controla creșterea. Tăierea poate fi efectuată după înflorire sau în primăvară.
  8. Rezistență: Trompetica portocalie poate fi sensibilă la unele boli și dăunători. Monitorizați plantele și acționați în consecință dacă observați semne de probleme.

Trompetica portocalie adaugă o notă dramatică și exotică în grădină sau pe terasă, datorită florilor sale mari și parfumului puternic. Fiți atent la toxicitatea plantei și tratați-o cu grijă. Prin urmarea sfaturilor de îngrijire, veți putea să vă bucurați de frumusețea sa și să creați un colț special în spațiul dvs.

Brand

Azteka Gardens

GTIN

3234925

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Accept
Decline