Liriope Muscari la ghiveci

Liriope Muscari la ghiveci

30,00 lei fara TVA

Iarba decorativă Liriope la pret accesibil, direct din pepiniera noastra. Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Pepiniera Iarba decorativă Liriope

Sat Branistari, Jud. Giurgiu – vezi harta

Descriere Produs

Liriope Muscari la ghiveci

Pepiniera Iarba decorativă Liriope

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Liriope este o plantă perenă ornamentală cunoscută pentru frunzele sale lungi și înguste și pentru flori delicate care adaugă un aspect elegant și vibrant în designul peisagistic. Aceasta este adesea folosită pentru a crea borduri, grupe decorative sau pentru a umple spații goale în grădină. Iată mai multe detalii și sfaturi despre această iarbă decorativă:

Descriere:

  • Frunze: Frunzele lungi și înguste ale liriope sunt de obicei verzi, dar există și varietăți cu frunze în nuanțe de verde mai deschis sau chiar variații de aur.
  • Flori: Florile mici și clopoțelul, dispuse în spicuri, apar în varietăți de culori precum violet, albastru sau alb.

Sfaturi utile:

  1. Locație și lumină: Liriope preferă expunerea la lumină solară parțială sau chiar umbră. Aceasta o face potrivită pentru zonele cu iluminare mai redusă din grădină.
  2. Sol și drenaj: Solul bine drenat este important pentru sănătatea liriope. Aceasta tolerează o gamă largă de tipuri de sol și poate să prospere în soluri umede sau puțin uscate.
  3. Îngrășăminte: Nu necesită îngrășăminte în exces. Un strat subțire de compost aplicat în primăvară poate ajuta la susținerea creșterii.
  4. Udare: Liriope este de obicei rezistentă la secetă odată ce este bine stabilită. Udarea moderată este suficientă, evitați udarea excesivă.
  5. Tăieri: Tăierea frunzelor uscate sau a florilor învechite poate îmbunătăți aspectul plantei. Tăiați-le aproape de bază.
  6. Utilizare în designul peisagistic: Liriope este ideală pentru a umple spații goale în grădină, pentru a crea borduri sau pentru a adăuga culoare și textură în zonele umbrite.
  7. Rezistență la dăunători și boli: În general, liriope este rezistentă la dăunători și boli. Totuși, monitorizați pentru orice semne de probleme.
  8. Iernare: Este, în general, rezistentă la temperaturi scăzute, dar în zonele cu ierni reci, puteți adăuga un strat de mulci pentru protecție.

Liriope este o alegere versatilă și ușor de întreținut pentru adăugarea de culoare și textură în grădina dvs. Cu selecții de culori variate și cerințe reduse de îngrijire, aceasta poate contribui la crearea unui aspect plin de viață și frumusețe în peisajul dvs.

 

Brand

Azteka Gardens

GTIN

3297030

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Accept
Decline