Iarba decorativa liriope balot

Iarba decorativa liriope balot

50,00 lei fara TVA

Iarba decorativa liriope balot la pret accesibil, direct din pepiniera noastra. Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Pepiniera Iarba decorativa liriope balot

Sat Branistari, Jud. Giurgiu – vezi harta

Descriere Produs

Iarba decorativa liriope balot

Pepiniera Iarba decorativa liriope balot

Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Iarba decorativă Liriope (Liriope muscari), cunoscută și sub numele de Liriope sau Monkey Grass, este o plantă perenă ornamentată apreciată pentru frunzele sale în formă de panglică și pentru flori delicate. Această plantă este populară în amenajările peisagistice datorită aspectului său atractiv și ușor de întreținut. Frunzele sale pot fi de culoare verde închis sau variegate, iar florile apar în forma unor spicuri cu culori care pot varia de la alb la mov sau albastru.

Sfaturi utile pentru îngrijire:

  1. Locație: Plantați Liriope într-o zonă care primește lumină parțială sau umbră. Aceasta poate crește și în plin soare, dar în zone cu climă caldă, poate beneficia de o protecție împotriva soarelui puternic.
  2. Sol: Liriope preferă un sol bine drenat, bogat în substanțe nutritive. Dacă solul dvs. este argilos sau compact, puteți adăuga compost sau nisip pentru a îmbunătăți drenajul.
  3. Plantare: Plantați Liriope la adâncimea la care era în balot sau ghiveci. Păstrați o distanță adecvată între plante pentru a le permite să se dezvolte.
  4. Udare: Udarea regulată în primul an după plantare este importantă pentru a susține dezvoltarea rădăcinilor. După ce plantele sunt bine stabilite, acestea pot tolera perioade scurte de secetă.
  5. Îngrășăminte: Utilizați un îngrășământ echilibrat pentru plante de grădină înainte de începutul sezonului de creștere în primăvară. Odată cu înflorirea, puteți adăuga un îngrășământ bogat în fosfor pentru a promova o înflorire sănătoasă.
  6. Tăiere: Tăiați frunzele ofilite sau învechite pentru a menține aspectul ordonat al plantei. Nu este necesară o tundere severă, deoarece Liriope crește într-o formă compactă.
  7. Divizare: La intervale de câțiva ani, puteți considera divizarea tufelor de Liriope pentru a le menține sănătoase și pentru a evita congestia.
  8. Rezistență: Liriope este de obicei rezistentă la boli și dăunători. Totuși, inspectați plantele periodic pentru a preveni eventuale probleme.
  9. Acoperire iarna: În zonele cu ierni reci, o acoperire de paie sau frunze poate ajuta la protejarea plantelor pe timpul iernii.

Liriope este o plantă versatilă și ușor de întreținut, potrivită pentru a crea borduri, granițe, soluții de acoperire a solului sau chiar în ghivece decorative. Prin asigurarea îngrijirii corespunzătoare, veți putea să vă bucurați de aspectul său atrăgător și de avantajele sale peisagistice.

Brand

Azteka Gardens

GTIN

3254050

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Accept
Decline